Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Μουσικοι Ηλιθιοι

....και πάω που λέτε πριν λίγες ώρες σε ενα απ' τα "ποιοτικά" μαγαζιά της Θεσσαλονίκης να ακούσω λίγη καλή μουσική (ε,να ξεφύγουμε και λίγο απ' τα φοιτητομάγαζα...),οπότε μπαίνουμε μέσα με το φίλο το Γιάννη (γειά σου ρε Γιάννη ομιλητικέ!)...
Μέσα το μέρος αδιάφορο,με κάτι καρέκλες τέρμα άβολες,και το πρόγραμμα είχε ήδη αρχισει...εγώ πήρα μια σόδα γιατί δεν ήθελα να πιώ στη συγκεκριμένη φάση,10 ευρώ παρακαλώ(!!!),άντε πάει στα κομμάτια λέω και κάθομαι να δώ τι θα δώ.
Η ορχήστρα ήταν ανεκτή,οι μουσικοί μάλιστα έπαιζαν παραπάνω απο 1 όργανο μάλιστα,αλλά το δράμα ήταν οι τραγουδιστές-τραγουδίστριες,δηλαδή:
Το μικρόφωνο συνήθως να πηγαινοέρχεται πάνω κάτω,εκείνοι να κουνιούνται ρυθμικά μπρος-πίσω σα ρομποτάκια με νέφτι στον κώλο,και από φωνή?? οι μισοί φώναζαν για να μπορέσουν να φτάσουν τις νότες,οι άλλοι μισοί τραγουδούσαν στα τάρταρα γιατι απλά δε μπορούσαν να πανε παραπάνω απο ένα τιποτένιο σολ στο πεντάγραμμο,και όλοι μα όλοι είχαν το ίδιο χαρακτηριστικό:ήταν εντελώς ΑΝΙΩΘΟΙ!!!Χωρίς έκφραση βρε αδερφέ πως το λένε,τραγουδουσάν πολύ ωραία κομμάτια λες και σκεφτόντουσαν τι θα πάρουν απ' το σουπερμαρκετ.Πως γίνεται ρε φίλε να πιάνεις ένα τραγούδι σπαρακτικό όπως το "αυτη η νύχτα μένει" και να το κάνεις ringtone??Μόνο όταν άρχισαν το 2ο μέρος με τα λαικά ξύπνησαν λίγο.Ο δε κόσμος??Κυρίες και Κύριοι των -αντα,ψόφια κορμιά που μονο οταν άρχισαν τα τσιφτετελια και τα τσάμικα ξύπνησαν....φυσικά φύγαμε πανω στη μια ώρα,το σπίτι φάνηκε πιο καλή πρόταση.

ΑΙΣΧΟΣ!!!!...κρίμα τα 10 ευρώ,τουλάχιστον αν ήξερα οτι θα ήταν τόσα θα έπινα ποτό με το ζορι!!

'Ολοι αυτοί λοιπόν που κατηγορούν τη ροκ και μέταλ σκηνή (δε μιλάω για τα hardcore και τα κομμάτια-ξυσίματα που και αυτά ειναι εξίσου ελλεεινά,μιλάω για κομμάτια με μελώδια και άποψη,ας με συγχωρησουν οι μεταλλαδες) για να πανε να δουν καμμιά συναυλια μπας και τους ανοίξει το μάτι και το αυτί .Εκείνοι τουλάχιστον δεν είναι άμουσα ζόμπι που επιδεικνύουν ανικανότητα και το παίζουν "ποιοτικοί" καλλιτεχνάρες,αλλα κάνουν το κοινό να φωνάζει "ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΛΛΟ" σαν πορνοσταρ σε οργασμο (συγχωρήστε την ωμότητα).


Να σημειώσω πριν παρεξηγηθούν αυτά που λέω,ότι η έντεχνη μουσική έχει βγάλει σαφώς και κάποια πολυ ωραία κομμάτια και έχει και τραγουδιστές με βαριά κακαλα.Κρίμα που αυτοί οι ανεκδιήγητοι τους αμαυρώνουν.




2 σχόλια:

  1. Μα, μα, μα, είχε πολύ φασαρία για να μιλήσω!
    Πάμε για καφέ και τα λέμε :)
    Επίσης, μπορεί να μην έχει τόση βαρύτητα η γνώμη μου, αλλά συμφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα ανοιξες μεγαλο θεμα...οχι μονο το θεμα της ασχετιλας των τραγουδιστων.αλλα και του αδιαφορου υφους των μουσικων.
    εχω παρατηρησει,και αυτος ειναι και ενας λογος που δε μου αρεσουν τα μπουζουκια/live σκηνες,oτι συνηθως οι μουσικοι ειναι στην κοσμαρα τους οταν παιζουν σε τετοια μερη.πιστευω οτι αυτο γινεται γιατι το κανουν για βιοποριστικους λογους και γιατι παιζουν τα ιδια πραγματα συνεχως οποτε και δε βαζουν συναισθημα.
    ενα αλλο θεμα που εθηξες ειναι τις ακριβειας των ποτων.ειναι η κλασσικη νοοτροπια του ελληναρα μαγαζατωρα "εγω ειμαι πιο εξυπνος απο σενα και θα σου τα φαω"μετα παραπονιουνται οτι δεν ερχεται κοσμος στα μαγαζια και οτι η νυχτα πεθαινει και αλλα τετοια.
    ριξτε ρε πουστη τις τιμες να μπορει ο κοσμος να διασκεδασει να γεμισουν τα μαγαζια.μην ειστε καγκουρες γαμω τη τρελλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή