Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Καλημέρααα!! Τι καλημέρα δηλαδή.μεσ στη βρόχα είμαστε από χτες...
Ένιγουέι,σήμερα θα σας προτείνω κάποιες ταινίες που είναι απ΄τις αγαπημένες μου...

1)High Fidelity: Jonh Cusack,Jack Black,Catherine Zeta-Jones και κάποιοι άλλοι άσημοι ηθοποιοί σε μια ταινία που χωρίς γλυκανάλατες αηδίες και κλισέ περιγράφει με γλαφυρότητα τη σχέση ενός ζευγαριού.Και φυσικά o Jack Black σε μεγάλα κέφια,απόλαυση!

2)Shine: Η ιστορία ενός καταπιεσμένου από την οικογένεια του ταλαντούχου εβραίου πιανίστα, του David Helffgott,μία πορεία από την παιδική του ηλικία έως τη στιγμή της "λυτρωσης" από τον τυρρανικό πατέρα του...συγκινητικό και πολύ όμορφο...

3)Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού,ή αλλιώς Eternal Sunshine Of The Spotless Mind.Η ταινία είναι αυτό ακριβώς που προδικάζει ο τίτλος....τρελή.Jim Carrey και Kate Winslet,δε λέω τίποτα παραπάνω,όσοι δε την έχετε δεί,πάρτε την τώρα!

4)Duplex:Κωμωδία,αξίζει για το σενάριο,όσο και για την ερμηνεία της evil grannie.Ένα ζευγάρι αποφασίζει να μετακομίσει,και βρίσκει ένα απίστευτο δίπατο σπίτι,μόνο που έχει ένα μειονέκτημα...στον πάνω όροφο μένει μία γιαγιούλα η όποια εξ όψεως είναι γλυκιά,αλλά στην πραγματικότητα είναι ο διάβολος ο ίδιος.

5)The Imaginarium Of Dr.Parnassus.Terry Gilliam η σκηνοθεσία,ένας Tom Waits με διαβολική ερμηνεία και τα μυαλά στα κάγκελα...must see.

6)America.Ταινία για τη μετανάστευση,μία οικογένεια που μεταναστεύει στην Αμερική με σκοπό το american dream,αλλά φτάνοντας μόνο το american dream δε βρίσκει...Εξαιρετικές ερμηνείες,και ευτυχώς ειδομένο το θέμα από μη γλοιώδη αμερικάνικη σκοπιά...

7)Pride and Prejudice.Σιχαίνομαι την Keira Nightley,αλήθεια βγάζω φλύκταινες όμως.Εντούτοις,να μία πολύ όμορφη μεταφορά του βιβλίου της Jane Austen με σκηνοθεσία και ερμηνείες ακριβώς όπως τις φαντάζεσαι όταν το διαβάζεις.Αποφύγετε το αν δε σας αρέσουν οι ταινίες εποχής,και αν είστε ηλίθιος macho άντρας.

8)Fight Club.Ξέρω ξέρω,όλοι σχεδόν θα το έχετε δεί,αλλά είναι απ'τις αγαπημένες μου!Όσοι δεν το έχετε δεί ακόμα καταδικάζεστε σε θάνατο δι'ανασκολοπισμού αφού πρώτα δείτε την ταινία για 4 μέρες συνεχόμενα για να την εμπεδώσετε.

9)Seven.Πάλι Brad Pitt,και Morgan Freeman σε ένα απίστευτο ψυχολογικό θρίλερ.Serial killer κάνει κύρηγμα για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα μέσω ενός απίστευτου Bloodbath...Απίστευτη ταινία απ την αρχή ως το τέλος.

10)And last but not least...The Nightmare Before Christmas.Tim Burton,εξαιρετικός..Υπέροχη μουσική,τρομερό σενάριο...


Αυτά!Την επόμενη φορά θα προτείνω καμμενιές για λιώσιμο επί του καναπέως!

Cheers!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου